Jacqueline Dersjant


Foto: Daphne van Groeningen

Geboren in Zutphen, opgegroeid in Uitgeest, uitgevlogen naar Heemskerk, gesetteld in het centrum van Amsterdam, samen met mijn man Frank en later met onze twee zonen Fokke en Eise. Oorspronkelijk opgeleid als jurist besloot ik in 2001 mijn creatieve hart te volgen en startte ik met een opleiding aan de FotoAcademie in Amsterdam. Met veel plezier!

Na mijn opleiding ben ik gaan fotograferen voor reclamebureaus en tijdschriften. In 2006 fotografeerde ik mijn eerste bruiloft, waarmee ik een PANL (Photographers Association of the Netherlands) award won en een 'honorable mention' bij de PX3 (Prix de la Photographie Paris). Terugkijkend op 2006 realiseerde ik me dat ik het fotograferen van die bruiloft een van de leukste dingen vond die ik dat jaar gedaan had en dus ben ik me daar verder in gaan bekwamen. Inmiddels ben ik er trots op lid te zijn van de Wedding Photojournalist Assiociation (WPJA), doe ik graag mee met de wedstrijden van Fearless Photographers en heb ik samen met vijf anderen Shootinq opgericht.

Maar er is meer, veel meer! De laatste jaren heb ik ook als vaste fotograaf van de eerste tot het laatste editie voor twee glossy's gefotografeerd. De N.A.P. (dé Amsterdamse stadsglossy) dat helaas de strijd heeft moeten opgeven. Heel jammer want ik kwam op de leukste plekken en ontmoette de leukste mensen en het was ook nog eens een heel mooi magazine. Maar niet lang nadat de N.A.P. ter ziele was gegaan werd ik gevraagd voor de QPQ. Een (duurzame!) glossy over sociaal & duurzaam ondernemen, waar ik enorm van genoten heb. En ook nu ik dat allemaal weer tegenkom bij het maken van deze website, kan ik nog steeds genieten van al die interessante mensen met een enorme passie voor hun sociale of duurzame onderneming. Smullen. Helaas is ook de QPQ er mee gestopt. Het laatste kwartaalnummer (#3, 2011) is ongeveer verschenen toen deze vernieuwde website online ging. 

En ongeveer in diezelfde tijd is The Social Reporters geboren. Een heel interessante groep waar ik nog veel van verwacht! Heel in het kort: het is een groep fotografen, journalisten, filmmakers en een illustrator. In wisselende samenstelling brengen we door middel van social media (bij voorkeur maatschappelijk betrokken) events heel krachtig de wereld in. Voor meer informatie: kijk op de website van The Social Reporters.

Kortom, ik heb een heerlijk leven en verveel me geen seconde!

 

© Copyright PHTGRPHR – Jacqueline Dersjant