Werkwijze


Iedere opdracht is maatwerk; er is dus niet één standaardwerkwijze. Maar bepaalde punten zijn wel vaak van toepassing. Zo neem ik op een enkele uitzondering na altijd een stagiair, assistent en/of tweede fotograaf mee. Zo kan ik me helemaal concentreren op het fotograferen, wel zo fijn! 

Ik vind het erg leuk en inspirerend om mee te doen met fotowedstrijden, het houdt me scherp en creatief. Van te voren bespreek ik of ik eventueel foto’s voor dat doel mag gebruiken. En als ik een echt ‘gekke’ foto heb waarmee ik wil meedingen naar een award, dubbelcheck ik altijd nog even of ik hem echt mag gebruiken. 

De beste reclame is het tonen van eigen werk. Daarvoor gebruik ik mijn blogs, waarin ik schrijf over de dingen die ik fotografeer en foto’s laat zien. Ook daarvoor vraag ik van te voren toestemming aan mijn klanten en opdrachtgevers.

Bij het maken van albums of boeken werkt het vaak fijn als de opdrachtgever een aantal foto’s uitzoekt die in ieder geval gebruikt moeten worden. Wij zoeken de andere foto's erbij voor een mooi ontwerp. Het conceptontwerp stuur ik per mail toe en dan kun je eventueel nog een paar foto’s vervangen. Pas daarna wordt het boek/album besteld.

phtgrphr_070901_017     phtgrphr_070901_016

 

 

 

© Copyright PHTGRPHR – Jacqueline Dersjant