Aidsfonds wedding chapel op Valtifest in Amsterdam

Aidsfonds wedding chapel op Valtifest in Amsterdam

Een huwelijk in Las Vegas-stijl? Het kan in de spectaculaire Wedding Chapel van het Aids Fonds. Compleet met kekke trouwringen en een zelfverklaard pastoor. In september kon dat op Valtifest in Amsterdam. Iedereen die er zin in had kreeg de mogelijkheid om zonder wettelijke rompslomp te trouwen met wie ze maar wilden: vriend, vriendin, man, vrouw of wie dan ook.

Waarom een wedding chapel van het Aidsfonds?

Om te vieren dat wij er in Nederland altijd voor uit kunnen komen met wie we een relatie hebben. Ongeacht met wie dat is. Dat is helaas niet overal zo. Zo is het in 78 landen op de een of andere manier strafbaar om seks te hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Dit heeft niet alleen tot gevolg dat er wereldwijd nog steeds ontzettend veel mensenrechten worden geschonden. Ook zorgt het ervoor dat homoseksuelen zich niet durven te laten testen op hiv en hierdoor geen toegang hebben tot de medicijnen die zij nodig hebben en ook ongemerkt het virus verder verspreiden. Daarom komt het Aids Fonds wereldwijd op voor deze groep om te zorgen dat ze toegang krijgen tot preventie en behandeling.

En dus...

Toen ik bovenstaand bericht las heb ik me direct als vrijwilliger aangemeld. Tsja, je bent trouwfotograaf of je bent het niet... Dat er geweldige fotogenieke momenten zouden zijn twijfelde ik niet aan. Wat fotografie betreft ging het nog om een experiment. De foto's zijn met bijvoorbeeld iPhone, iPad of een compact camera gemaakt. Dat ik niet mijn professionele camera's  bij me had was soms heel jammer, maar dat mocht de echte pret niet drukken. Wat een feest! En serieus ook af en toe kippenvel. Want ook al waren de huwelijken niet echt, de emoties waren dat vaak wel. Echt 'mijn' momenten, heerlijk. Volgend jaar weer??

Hieronder een selectie van mijn foto's en een korte video impressie.

En dan ook nog een korte videoimpressie van de Aidsfonds wedding chapel op Valtifest in Amsterdam. Ik heb gehoord dat de wedding chapel ook te huur is. Dus als je nog iets leuks zoekt voor een (trouw) event.....

En voor meer foto's van de Aidsfonds wedding chapel op Valtifest in Amsterdam kijk je dus hier.

Aidsfonds wedding chapel op Valtifest in Amsterdam from Jacqueline Dersjant on Vimeo.

Met dank ook aan het wervingsteam van Pepperminds!