Carine & Peter internetdate, humor & low-budget huwelijk

(zoals verschenen op de blog van Shootinq)

Carine is schrijfster en ongeveer een jaar geleden verscheen haar eerste boek: Raak! Hoe je een internetdate scoort. Een handzame gids vol tips & trucs over internetdaten. Want internetdaten is een jungle. Hoe vind je iemand die echt bij je past?

Op een aangename dag in mei 2006 had ze haar aller-allereerste internetdate. Met Peter. ‘En dat terwijl Peter mij persoonlijk niet veel deed. Ik had alleen met hem afgesproken omdat ik als journalist een artikel over internetdaten schreef voor het zomernummer van weekblad HP/De Tijd’. In december 2009 trouwden ze en ik was er bij. Een bijzondere voorgeschiedenis die tijdens de ceremonie ook heerlijk uit de doeken werd gedaan (genieten!). Maar ook het huwelijk was anders dan anders...

Peter werkt bij het ROC van Amsterdam. De make-up, het kapsel, de bruidstaart, het pak van peter en de jongens: allemaal ROC. Meestal is mijn tweede fotograaf een ‘volwaardig’ fotograaf, maar in dit geval heeft Teuntje Reede, mijn stagiaire op dat moment en ook ROC student, die taak op zich genomen. Zij fotografeerde bij Peter en de kinderen thuis en later ook op de taxiboot die Peter en Carine naar de feestboot bracht.

En ook de rest was 'anders'. De meeste gasten wisten niet dat Carine en Peter die dag al ‘s ochtends even snel bij het stadsdeelkantoor waren getrouwd (lekker voordelig!). Carine en Peter vonden het ‘JA’-woord voor hun vrienden veel belangrijker dan het ja-woord voor de burgerlijke stand en konden de ceremonie - want ze waren al getrouwd - helemaal vormgeven zoals ze zelf wilden. Geen formaliteiten, maar een cermonie die echt alleen maar ging om het ‘Ja, ik wil’ ten overstaan van de mensen die ze belangrijk vinden in hun leven. Frénk van der Linden (journalist), een hele goede vriend van Carine en Peter vroegen ze om de ceremonie te leiden. En dat deed hij!

Het hele evenement - ook de ceremonie - begon om een uur of zeven dus geen diner maar meteen aan de bruidstaart en champagnetoren. Alles vond plaats op partyboat Lizboa waarin voor de gelegenheid een waanzinnige discovloer was geplaatst. Feest! (vervolg tekst na de foto's)

Carine wilde wel in een H&M-tje trouwen (plezier hebbend in het low-budget karakter) maar Peter vond het toch leuker als ze in een ‘echte’ jurk zou gaan trouwen. Niet wit, maar wel in een “Assepoesterjurk”, zoals Carine het noemt. Ze vond hem bij Galajurk.nl. Dus daar was niet echt op bezuinigd. Een tijd na hun trouwen waren ze in Oostenrijk op vakantie en keken ze in de hotelkamer naar een kitscherig Oostenrijks kerstprogramma waarin zangeressen als kersttaarten een soort operettemelodieën zongen temidden van tuinkabouters in de nepsneeuw en een van die zangeressen had Carine’s trouwjurk aan. Ik begreep dat ze er heel erg om gelachen hebben, zo’n stel is het. Op het feest heb ik lekker wat ‘gespeeld’ met draadloze flitsers die ik net die week had binnengekregen, samen met mijn vaste assistente /2e fotograaf Hermance van Dijk. Erg leuk en een groot succes. Gaan we vaker doen!