Chinees-Nederlandse bruiloft in Amsterdam

134-Chinese-bruiloft-Amsterdam-phtgrphr-jacqueline-dersjant

Weddingplanner Liz van de Lande

De bruiloft van Vivian (China) en Robert (Nederland) kreeg ik via weddingplanner Liz van de Lande van Weddingbliz. Een leuk mens met wie ik graag samenwerk!

De weddingplanner is in veel andere landen niet meer weg te denken bij het organiseren van een bruiloft. Gelukkig wordt de weddingplanner ook in Nederlands steeds vaker ingeschakeld, ik zie vaak de toegevoegde waarde van een professionele planner.

Vivian & Robert hadden eigenlijk geen idee waar ze moesten beginnen met het organiseren van hun bruiloft. Robert wilde vooral dat Vivian de mooiste dag van haar leven zou hebben.  Styling was ook heel belangrijk, zeker voor Vivian die veel paars en mooie bloemen voor zich zag. Maar zo'n gemengde groep gasten - hoe en wat organiseer je daarvoor? Dat Robert een fulltime baan heeft met wisseldiensten én dat Vivian de Nederlandse taal niet sprak hielp natuurlijk ook niet echt bij het organiseren.

100-chinese-bruiloft-amsterdam-phtgrphr-jacqueline-dersjant

Ze hadden zelf al een schip gevonden in Lelystad waar alles plaats zou vinden. Helaas, ze mochten op het door hun uitgekozen schip niet proefeten. Jammer dan. Vivian, Robert én Liz vonden die starheid onbegrijpelijk en zijn op zoek gegaan naar een andere locatie. Liz stelde voor om eens bij De Titaan te gaan kijken (en eten!). Ze waren direct verkocht. Niet zo gek ook, de tweemast zeetjalk is een geweldige mix - aan de buitenkant prachtige oud Hollandse nostalgie en aan de binnenkant licht, modern en van alle technologische snufjes voorzien. Niet groot, maar voor Robert en Vivian die er met zo'n 50 gasten een intieme dag van wilden maken perfect.

De groep bestond voor ongeveer de helft uit gasten die speciaal voor de bruiloft over waren gekomen uit China. Maar een klein deel sprak Engels, best een uitdaging om zo'n gemengd gezelschap als groep te entertainen. Ik probeer me van tevoren altijd goed te verdiepen in het bruidspaar, de gasten en situatie en had hier de plank compleet misgeslagen. Ik dacht namelijk dat het echt twee aparte groepen zouden zijn maar volgens mij zijn er vriendschappen voor het leven gesloten tussen Chinese en Nederlandse gasten die met gebruik van gebarentaal enorm veel pret hadden. Pluimpje weer voor Liz - wat heeft ze dat knap gedaan. 

Het hele idee van de boot was om buiten te trouwen op het dek met Durgerdam of Marken op de achtergrond. Ook zo leuk voor de Chinese gasten. Helaas, veel wind, wat regen en hoge golven - buiten trouwen zat er niet in. Ik heb nog nooit meegemaakt dat het weer zo'n fijne dag verpest en ook hier was dat niet het geval. Achteraf waren Vivian en Robert zelfs heel blij dat de ceremonie binnen was omdat het veel intiemer was en het er zo mooi uitzag.

102-chinese-bruiloft-amsterdam-phtgrphr-jacqueline-dersjant

Bij het schrijven van dit blog kwamen weer alle momenten naar boven. Wat was het heerlijk emotioneel, kleurrijk en vol met momenten. Het huwelijk werd voltrokken door Trouwvrouw Andrea Schipper van Trouwbureau Amsterdam. Ook zo fijn dat ik weer een keer met haar kon werken. 

En de gasten - die hadden de dag van hun leven. Zuidwester aan, en met veel pret de zeilen hijsen. Daar kan geen zonnetje tegenop! En zeeziekte? De gasten hadden er geen last van. Te druk met gezelligheid denk ik. De kok was minder gelukkig. Arme man, zeeziek terwijl je het ene na het andere heerlijke gerecht moet bereiden. Met recht een kanjer - het was heerlijk. Ik denk een bruiloft die hij niet snel zal vergeten...

Weddingplanner: Weddingbliz
Locatie: De Titaan
Bloemen en Styling: Stijlvol Groen
Bijzondere Ambtenaar: Trouwbureau Amsterdam
Bruidstaart: Micha’s
Catering: Chef at Home
Muziek: de Jazz Centrale
Haar Styling en Visagie: De Bruidsstyliste
Vervoer: Koninklijke Beuk