Fearless Conference, Foundation Workshop, Masterclasses – Amsterdam!

Iedereen die mij ook maar een beetje kent zal het niet ontgaan zijn: ik ben een grote fan van Fearless Photographers - een prachtig internationaal netwerk van bruidsfotografen. En begin dit jaar heb ik deelgenomen aan de 'moeder van alle bruidsfotografieworkshops' - de Foundation Workshop in Texas waar ik me al een jaar eerder voor had ingeschreven. Alleen de voorpret en het contact met alle andere deelnemende fotografen was al een feest.

Het is dan ook moeilijk in woorden te vatten hoe ontzettend blij en vereerd ik was toen de oprichter van deze organisaties, Huy Nguyen, mij afgelopen januari vroeg of ik dit als Europees partner van Fearless Photoraphers voor hem wilde organiseren in Amsterdam. Ja natuurlijk wilde ik dat! Ik wist niet helemaal waar ik ja tegen zei - wat een werk - maar heel erg de moeite waard. Fotografen komen uit de hele wereld naar Amsterdam om er deel van uit te maken.

©Ben Chrisman  

Hieronder de tekst van het persbericht dat is verstuurd.
Deze zomer vinden van 15 tot en met 25 juli een aantal internationale fotografen evenementen plaats in Amsterdam. De beste bruidsfotografen ter wereld komen bijeen voor een internationale conferentie, voor masterclasses voor de Foundation Workshop.

Fearless Conference 17-18 juli
FearlessConferenceLogoDe Fearless Conference is een tweedaags evenement voor fotografen die wereldwijd actief zijn in bruidsfotografie.
 Tijdens dit topevenement staan ontmoeting, netwerken en inspiratie centraal. Naast Nederlandse fotografen komen een grote aantal Internationale fotografen uit de hele wereld bijeen. Het Fearless Photographers netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 2.500 van ‘s werelds meest vernieuwende bruidsfotografen. De Fearless Conference vindt plaats op woensdag 17 en donderdag 18 juli. De conferentie is een podium voor kennisdeling over de top van bruidsfotografie en onderzoekt welke mogelijkheden er nog benut kunnen worden in het vakgebied.

Foundation Workshop 22-25 juli

De Foundation Workshop, opgericht in 2002, wordt omschreven als ‘the original and toughest photojournalism workshop for wedding photographers’. De workshop staat bekend om een zeer intensieve begeleiding door internationaal hoog aangeschreven docenten. De Foundation Workshop vindt plaats van maandag 22 t/m donderdag 25 juli.

Masterclasses 15-16 juli
Een aantal van de fotografen die op de conferentie zullen spreken zullen op 15 en 16 juli voorafgaand aan de conferentie individuele masterclasses geven.

Eerste keer in Europa
De Foundation Workshops hebben eerder al plaatsgevonden in de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië.
Het is de eerste keer dat de organisatie het evenement in Europa organiseert en zij hebben Amsterdam gekozen als uitvalbasis.
Inmiddels hebben zich fotografen vanuit de hele wereld aangemeld, waaronder Japan, Hong Kong, Thailand, Saoedi Arabië, Brazilië, Zwitserland, Frankrijk, Antigua/Barbuda, UK, België, Spanje, Roemenië, Canada, Duitsland, Griekenland en natuurlijk Nederland.

Docenten/sprekers
Anna KuperbergBen & Erin ChrismanDave & Quin Cheung (DQ Studios)Sergio -
Huy NguyenCitlalli RicoFranck Boutonnet Daniel AquilarDavid Murray

SHOOTINQ
De events worden georganiseerd door Shootinq, een Nederlands netwerk van internationaal hoog aangeschreven bruidsfotografen. Meer informatie over reserveringen, de online verkoop en het programma zijn te vinden op  www.shootinq.com.

De onderstaande foto’s zijn beschikbaar in hoge resolutie voor gebruik in publicaties over de Fearless Conferentie en/of Foundation Workshop. Neem contact op voor meer informatie en/of het opvragen van beelden in hoge resolutie.

© Franck Boutonnet
 
© Franck Boutonnet 
 
© Franck Boutonnet
 
© Sergio
 
© Sergio
 
© Sergio

 dqstudios-1

© DQ Studios

dqstudios-2

© DQ Studios

dqstudios-3

© DQ Studios