Als trouwfotograaf geselecteerd voor World Photographic Cup!

Dit jaar strijdt Nederland voor het eerst mee in de World Photographic Cup en door de DuPho ben ik geselecteerd als één van de drie trouwfotografen die Nederland in de categorie 'wedding' vertegenwoordigen. Mijn vrienden trouwfotograaf Damon Pijlman en Gerhard Nel zijn de andere twee geselecteerden. Zó bijzonder dat we onafhankelijk van elkaar zijn geselecteerd. Alle drie oprichters van Shootinq en alle drie lid van We Love Weddings, een collectief van trouwfotografen die elkaar kennen, waarderen en vertrouwen.

Elk land mag maximaal achttien foto’s aanleveren, verdeeld over zes categorieën: commercieel; illustratief en digital art, landschap en wildlife, reportage en fotojournalistiek, portret en huwelijk. Per categorie worden drie afbeeldingen aangeleverd. De foto’s worden door een internationale jury beoordeeld op impact, creativiteit, technische excellentie en compositie.

Op de website van Pf is een leuk artikel te lezen over deze wedstrijd en het hoe en waarom. De opmerking van de organisatie dat mijn 'wc foto' echt niet kan in de VS is inmiddels wel wat achterhaald, deze werd eerder beloond met een Fearless Award, een Amerikaanse organisatie! Maar wat een eer om hier voor geselecteerd te zijn, een echt indrukwekkende selectie. Ontzettend spannend, 2 februari worden de finalisten bekend gemaakt!

bruiloft-bruid-naar-de-wc-tijdens-receptie-fotograaf-jacqueline-dersjant-phtgrphr

 NETHERLANDS 800px